Dodge Caliber Forum banner
21 - 32 of 32 Posts

·
The Organizer
Joined
·
15,005 Posts
Hello
I was just reading the above comments and just encountered the same problem. I heard a ding, no back light/blinker (Pass. side), but mine will not allow any windows to work either..Up or down on all 4 doors! Is this all connected in some way? Help please! :(
Try a reset of the TIPM. Disconnect both cables from the battery and then hold them together (away from the battery) for 10 minutes. Oh, and replace the blinker light bulb before doing the reset.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
OK, will try in the AM. My rear bulb # is 3757 according to the manual and I need to purchase at the Dodge dealership as no supply stores have them! Will let you know how I make out tho! Thanks! 8)
 

·
Registered
Joined
·
8,302 Posts
OK, will try in the AM. My rear bulb # is 3757 according to the manual and I need to purchase at the Dodge dealership as no supply stores have them! Will let you know how I make out tho! Thanks! 8)
Are you sure you don't mean 3157? That's what mine are - they are very common, and have been around for a long time - my '97 escort used them.
 

·
The Organizer
Joined
·
15,005 Posts
Are you sure you don't mean 3157? That's what mine are - they are very common, and have been around for a long time - my '97 escort used them.
I checked the 2008 manual. Sure enough, 3757A. The 3157 is a dual filament, while the 3757 is a single filament.
 

·
Registered
Joined
·
8,302 Posts
I checked the 2008 manual. Sure enough, 3757A. The 3157 is a dual filament, while the 3757 is a single filament.
In a pinch the 3157 will work - the 3157 main filament (high wattage one) will light in the 3757 socket, the low wattage filament will not be used.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Hi Folks.....I still have had no luck with my rear blinker and windows. Removed battery connections, held together for 10 mins (changed bulb first) and nothing....To make matters worse, my window is down approx. 1 inch and its getting cold! :( I guess maybe I will have to take it to the dealership as bad as I hate to. Anyone have any last minute things to try?
 

·
The Organizer
Joined
·
15,005 Posts
As mentioned before, either a bad connection or a TIPM issue. If the reset didn't work, the issue still exists, meaning bad TIPM or bad connection.
 

·
Premium Member
Joined
·
10,855 Posts
You might have to have someone clear a code on the computer, that's what kept my fogs from turning on. I tried doing a TIPM reset, didn't work for me either.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I know this thread is old, however, I am having same problem as Sil. I have 2011 Caliber - Heat. One day the turn signal did the rapid blink. Well I was due for oil change and asked them to check rear driver-side turn lights and was told "bulbs are fine, must be a wiring problem". It's still under warranty so I started searching on here for wiring diagrams, etc. This TIPM reset thing makes me a little nervous. I've never been one to work on my vehicles, but right now it's hard to find time to drop off my car at a dealer.

I think I'll check my bulbs again and try the TIPM reset, and hope all goes well.

Brian
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I'm having this problem and I noticed in front of the driver tire by the horn is a relay box no lid and just swinging not clipped to anything and its been raining last few days im pretty sure water got it the relay box and ****ed everything up I had brake lights n blinkers just no driver tail now no backliguts or blinkers not even license plate lights
 
21 - 32 of 32 Posts
Top